Waves

Kysttour turnering 1 i Sandefjord 25 mai

26. mai 2014

Strålende vær og hele 48 oppmøtte spillere sørget for et meget bra utgangspunkt for årets første kysttour turnering i Sandefjord.

De deltagende spillerne fordelte seg på følgende måte i du ulike klassene:

Nybegynner: 10

Junior: 8

Master: 9

Open: 21

Det var et bra nivå i toppen av alle klasser. Det ble også to Ace på hull 10 av hhv Jostein Jensen og Jaran Røgeberg. Dette medførte ikke annet enn en god posjon jubel og kred for disse to spillerene da det ikke var noe Ace pott i turneringen. Vi gratulerer uansett med prestasjonen.

Runde en startet kl 10.30. Jørgen Strand imponerte med en 58 (+4) runde i nybegynner klassen og tok dermed ledelsen i den klassen. I masterklassen gikk Ronny Andersen på en meget bra 52 runde (-2) og tok med det ledelsen foran Arne Furre som gikk på 54 (par). I juniorklassen viste de to fremtidshåpene for norsk frisbeegolf Aksel Høst Eriksen og Petter Lunde igjen hvilke talenter de er. Martin hadde tok ledelsen med 52 kast (-2), mens Petter fulgte opp tett bak med en 53 runde (-1). I open klassen tok Adrian Langburne ledelsen med en 52 runde (-2) og var da tre kast bedre enn kvartett bestående av Jostein Jensen, Marius Christensen, Thomas Klammerholm og Henrik Aaslund.

Etter en kvalitetslunch bestående av pølser, vafler og brus, startet runde to kl 14.

I nybegynner klassen gikk Sindre Aasheim en bra 58 runde og stakk dermed av med seieren i denne klassen med totalt 119 kast.Dette var fire kast bedre enn Kristoffer Amundsen på andre.

I masterklassen var Ronny Andersen igjen uslåelig og kopierte sin første runde på 52 kast (-2) Han vant dermed hele 11 kast foran Arne Furre på andre som brukte 115.

I juniorklassen viste Aksel Høste Eriksen at banen i Sandefjord nærmest har blitt hans andre hjemmebane. Han satte ny banerekord med 48 kast (-6) på andre runde. Petter Lunde gikk også en bra 51 runde (-3), men det holdt ikke mot Aksel denne dagen. Dette blir helt sikkert ikke den siste jevne duellen mellom disse to denne sesongen.

I open klassen slo kanskje det største hjemmehåpet Nicolai Blomberg til med en bra 52 runde (-2) og delte dermed seieren med Adrian Langburne på totalt 108 kast. De var to kast bedre enn Jonas Pettersen som endte på 110 etter en sisterunde på 54 (par).

Resultatene endte altså slik med den litt uvanlige situasjonen at både vinneren i Master og de to første i junior fikk en bedre score enn de to vinnerene i Open.

To spillere i Open hadde en runde under par, mens vinneren i Master og de to suverene spillerne i junior alle tre begge rundene under banens par. Dette viser igjen at å gå under banens par i Sandefjord er krevende og at det er få som greier dette.

Vi i arrangørklubben Sandefjord håper alle spillere fikk en fin opplevelse på årets første kysttour i Sandefjord. Vi føler selv det arrangement tekniske gikk meget bra. Tidsskjemaet ble holdt og alle kunne dra hjem etter premieutdeling kl 16.45.

Hvis det er noen kommentarer til arrangementet i Sandefjord , så legg det gjerne inn som kommentarer på kysttour siden, eller send en mail til styret@sandefjordfrisbeeklubb.net.

Neste turnering i årets kysttour er 6. juli i Tønsberg. Vel møtt til alle spillere der !