Waves

Resultater klubbmesterskap 26.08.15

7. september 2015

24 spillere deltok i 2015 utgaven av det prestisjefylte klubbmesterskapet hos oss i Sandefjord frisbeeklubb. Mesterskapet ble avhold i godt vær på den teknisk vanskelige banen vår i Bugården. Mesterskapet ble avholdt såpass tidlig for å ha større sjanser for godt vær. Det viste seg å være et godt valg, og samme strategi blir trolig valgt til neste år.

På forhånd var det mange favoritter til å bli årets klubbmester, da hele 10 spillere har vunnet minste en runde i årets torsdagsgolf.

For første gang ble det avholdt en finale for de syv beste i Open klassen basert på resultatene etter to ordinære 18 hulls runder. I klassen for nybegynnere/mindre erfarne spillere ble vinneren kåret etter to 18 hulls runder.

Etter første runde ledet Andri og Nick Open med 56 kast, mens Chris og Simen fulgte på plassene bak med hhv 57 og 58 kast. Bak disse fulgte Ole Ragnar og Per Magne på 59 kast. I den andre klassen ledet Petter klart med 62 kast foran Frode og Preben på 65.

Runde 2 ble igjen en kamp mellom Andri og Chris. Chris slo til med dagens beste runde med 54 kast (-2), mens Andri fulgte opp med en 55 runde (-1). Dermed var disse to i delt ledelse før finalen. Simen klarte en 59 runde og tok dermed tredjeplassen før finalen, men han var hele seks kast bak lederduoen. På delt fjerdeplass ytterligere fire kast bak det igjen fulgte fire spillere. Dette var Stener, Kristoffer, Ole Ragnar og Nick. Alle disse syv spillerene gikk dermed til finalen.

I klassen for nybegynnere/mindre erfarne spillere holdt Petter de andre bak seg med en 66 runde og ble dermed klubbmester i denne klassen. Frode og Truls tok andre og tredjeplassen hhv to og åtte kast bak Petter.

I Open klassen ble det til slutt avholdt en 4-hulls finale for å kåre vinneren. For å gjøre det ekstra spennende, var alle de fire hullene alternative hull.
Første hull av finalen var et alternativt hull 8 der utkastet var trukket ca 20 meter bakover. I tillegg var det lagt inn en mando på venstre side av begge lyktestolpene. Par ble satt til fire.
Stener håndterte dette hullet best og klarte en birdie. Andri pådro seg en bogey, mens de andre klarte par på dette hullet. Chris hadde dermed et kast ledelse på Andri etter dette hullet.
Hull to i finalen var fra en fjellhylle mellom fairway hull 10 og hockeybanen. Man skulle deretter kaste til kurv 6. Dette par 3 hullet, taklet Andri og Kristoffer best og begge fikk en birdie. Ole Ragnar pådro seg en bogey, mens de andre oppnådde par. Andri og Nick sto dermed igjen likt.
Hull 3 i finalen var fra toppen av hull 4 (der kurven sto før) og til kurv 9. Det var ikke lov å kaste over trærne pga sikkerhet. På dette par 4 hullet pådro Stener og Nick seg en bogey, mens de andre fikk par.
Det fjerde og siste finalehullet var en OB øy. Man foretok maks tre kast fra tee og deretter femte kast fra drop punkt med OB regel. Drop punktet var 8-10 meter nærmere øya enn tee, men fremdeles utfordrende i vinden. Utkastet var bakover fra utkast 7 og OB øya var markert som en trekant mellom de tre bjørketrærne til høyre for kurv 2. Dermed var ikke avstanden, men størrelsen på OB øya som gjorde dette til et vanskelig hull. I tillegg hadde det blåst opp en del slik at også vinden ble en faktor.
Ingen av spillerne klarte å lande inne på øyområdet på første kast. Simen var den enste som klarte det på andre kast og klarte dermed hullet på tre kast. Andri klarte deretter å lande inne på øya på sitt tredje kast. Spenningen var dermed stor om Chris kunne matche dette. Han var avhengig av å klare dette på sitt siste kast fra tee for å klare omspill. Dessverre for Chris klarte han ikke dette og Andri var i praksis klubbmester fordi OB øya var så liten av putten bare var en formalitet. Andri klarte dermed finalehullet på fire kast. Dette klarte også Stener. Kristoffer og Ole Ragnar brukte 6 kast (dvs. innpå øya på første kast fra drop punkt), Chris 8 kast (andre fra drop punkt) og Nick brukte 10 kast (tredje fra drop punkt).

Vi gratulere dermed Andri Snærr Torleifsson og Petter Kristian Thorstensen som årets klubbmestere i Sandefjord frisbeeklubb !

20150829_170951
Bildet av to stolte vinnere !

Det ble også avholdt CTP konkurranser på hull 7 og 17 der begge runder var med i konkurransen. Gavekortene på Peppes Pizza (var skaffet av Tron Edvin Skjauff) gikk til Petter (hull 7) og Ole Ragnar (hull 17).

Noen funfacts:

-Topp fem i Open hadde dårligere score i snitt enn hele Open klassen på hull 1, 10 og 18.

-Ole Kopstad klarte dagens eneste eagle på hull 1 i runde 2.

-Klubbmester Andri var «best» i antall kast på hull 18 med totalt 11 kast. Ingen hverken i Open eller nybegynnerklassen klarte å matche dette.

-Dagen ble avsluttet på restaurant Chili. Å se to medlemmer konkurrere om å spise en spesielt sterkt chilli, der den ene klarte det bra og den andre det absolutt ikke bra, var rett og slett fun.

-Første utgave av Badeparken by night disc golf challenge kan også ha vært den siste.